librarii

Top 5 cele mai frumoase și unice librării din întreaga lume

Ziua mondială a cărților este pe la 23 aprilie. Pentru a sărbători acest lucru, am reunit o listă cu cele mai frumoase librării din întreaga lume. Unele dintre ele sunt în locuri neobișnuite, unele au o atmosferă unică, altele sunt pur și simplu fabuloase. Deoarece majoritatea nu sunt cunoscute, probabil că nu ați vizitat nici una dintre ele!

1. El Ateneo Grand Splendid – Buenos Aires, Argentina

În ce alt oraș al lumii ai găsi o librărie într-o sală de concerte convertită în Tango? Acest loc vechi a fost folosit pentru a găzdui artiști de tango celebri precum Carlos Gardel. Plimbați-vă sub marea cupolă sau în balcoanele sale originale minunate. Există o mică cafenea unde puteți asculta pianul care cântă ocazional.

argentina

2. La Casquería – Madrid, Spania

Adânc în cartierul Lavapiés, veți găsi o librărie foarte specială în piața San Fernando. La Casquería valorifică reciclarea și încurajează schimbul de cărți uzate. Deoarece librăria nu crede că cultura are un etichetă de preț, cărțile sunt vândute doar în funcție de cât de mult cântăresc: 10 € / kg.

La Casquería — Madrid, Spain

3. Cuvânt pe apă – Londra, Anglia

Acest magazin ciudat de cărți plutește în jurul Londrei, mutându-și încărcătura prețioasă și o serie de pisici din loc în loc de-a lungul canalelor din Londra. De obicei o veți găsi în nordul Londrei, în jurul Micii Veneți, Paddington sau Camden, dar ultima oară am auzit de ea în Hackney!

Word on the Water — London, England

4. Polare Maastricht – Maastricht, Olanda

Această librărie se află într-un loc cu adevărat special: o biserică dominicană din secolul al XVIII-lea. Biserica a fost abandonată de peste 200 de ani – încă de la invazia lui Napoleon! În 2007 a fost împărțită în 3 etaje, cu biblioteci. Gotic și așa de cool!

Polare Maastricht - Maastricht, Olanda

5. Livraria Ler Devagar – Lisabona, Portugalia

În vechile fabrici, Ler Devagar (care înseamnă “citiți încet”) este cel mai cool magazin de cărți din Lisabona. Pereții sunt stivuiți cu cărți până la acoperiș și contrapțiuni ciudate ca un bărbat pe o bicicletă zburătoare sunt atârnate de corzi ca decor. Există o cafenea bună la parter și cel mai bun magazin de torturi la etajul superior al orașului!

Livraria Ler Devagar — Lisbon, Portugal

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>