restaurante italiene europa

Cele mai bune restaurante ialiene din Europa

Cand italienilor le este foame, de obicei isi spun unul altuia “facciamo due spaghetti”, tradus ca “hai sa mancam ceva!” In timp ce pastele si multele lor variatii au devenit un fenomen culinar mondial, aceasta expresie colocviala demonstreaza ce parte importanta joaca in dieta italienilor. Noi credem ca nu exista un loc mai bun pentru a incerca specialitatile preferate decat in Italia, si aici sunt cateva dintre cele mai bune restaurante italiene din Europa.

Paris, Londra, Florenta, Madrid, Praga, Amsterdam … visul sa calatoresti ieftin in Europa este intotdeauna latent in fiecare calator. Dar, in timp ce prin mintea noastra trec toate lucrurile pe care le-am face pe vechiul continent, apare un calculator imaginar care insumeaza cheltuielile de avion, cazare, mese: avem doua optiuni, sa oprim iluzia, sau sa ne angajam in indeplinirea ei.

Bucataria italiana, impreuna cu bucataria chineza, este probabil cea mai raspandita pe toate cele cinci continente. Bucataria lor nu se limiteaza doar la paste si pizza. Exista mult mai multe. Este o bucatarie bogata si variata, pe masura ce regiunile se schimba considerabil de la nord la sud. Este puternic marcata de traditiile si aromele predominant mediteraneene, unde branza de parmezan, rosiile, busuiocul si uleiul de masline sunt ingredientele sale esentiale.

Cele mai bune restaurante ialiene din Europa

Pentru a putea gusta bucataria italiana, este necesar sa mergeti la cele mai bune restaurante, printre care gasim si taverne sau trattorii italiene. Prin urmare, aceasta este o selectie atenta care include si acele restaurante unde va puteti bucura de cele mai autentice feluri de mancare italienesti. Pentru alte articole interesante viziteaza romanisme.net.

Era Ora, Copenhaga

Descris de Gambero Rosso ca fiind “cea mai completa experienta culinara”, bucataria acestui restaurant este condusa de o echipa de italieni, sub 30 de ani, care sustine ingredientele italiene traditionale si de inalta calitate. Totul vine cu o crama de 90.000 de sticle, toate italienesti.

Osteria Francescana, Modena

Osteria Francescana este o bijuterie a gastronomiei italiene, care a urcat anul trecut in topul celor mai bune 50 restaurante din lume. In 2015, a fost al doilea; a fost in top cinci in 2011. A castigat cea de-a treia stea Michelin in 2012. Este, de asemenea, potrivit Michelin, cel mai bun restaurant din Europa. Osteria Francescana este detinut si condus de un localnic din Modena, Massimo Bottura.

Spaghetti House, Londra

Spaghetti House este una dintre cele mai importante lanturi de restaurante din Londra, cu 11 locatii diferite. Veti vedea ca Spaghetti House este destinatia perfecta pentru toata familia.

Zucco, Leeds

Infiintat de fratii Rosario si Michael Leggiero, este un loc racoros si contemporan. Dar, de la inceput, Zucco a oferit ceva diferit de pizza obisnuita, de paste. In schimb, este specializat in tapas italian.

Retro Bottega, Paris

Deschis de Pietro Russano, un fost bucatar si sommelier din Italia care a decis sa-si aduca talentele culinare sin capitala franceza – Retro Bottega este un alt restaurant care ofera mancaruri italiene remarcabil de inventive si delicioase. In timpul zilei, este un magazin de vinuri mic, dar adorabil, cu toate vinurile (mai ales italiene) selectate de bucatarul-sommelier;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>