calculator

Cum verifici daca computerul ti-a fost spart de hackeri? Fii atent la aceste 10 semne

Atacurile cibernetice au loc foarte des si toata lumea este ingrijorata de siguranta datelor lor. Pentru a impiedica furtul parolelor dvs. si al altor date importante, trebuie sa fiti atenti la orice modificare a computerului.

Va invitam sa cititi acest articol pentru a afla cum sa verificati daca computerul dvs. a fost spart.

1. Calculatorul functioneaza foarte incet.

Daca cele mai simple operatii dureaza foarte mult timp si daca observati o scadere semnificativa a vitezei conexiunii dvs. la internet, acest lucru ar putea insemna ca cineva v-a spart computerul.

2. Exista un comportament neobisnuit al camerei web.

Verificati camera web: daca indicatorul clipeste singur, reporniti computerul si verificati daca acesta va clipi din nou in aproximativ 10 minute. In caz contrar, inseamna ca computerul a fost spart.

3. Veti primi avertismente false antivirus.

Daca vedeti avertismente antivirus, dar acestea arata diferit decat de obicei, acesta este un semn clar al unei spargeri. Un alt semn rau este daca aveti un nou antivirus pe care nu l-ati instalat.

4. Datele dvs. personale sunt pe internet, chiar daca nu le-ati pus acolo.

Verificati acest lucru utilizand motorul dvs. de cautare: cautati informatii despre dvs. pe care, cu siguranta, nu le-ati pus online. Daca gasiti, computerul dvs. a fost spart pentru furtul de informatii.

5. Fisierele sunt sterse de altcineva.

Calculatorul dvs. este cu siguranta spart daca observati ca unele dintre programele sau fisierele dvs. au fost sterse fara stirea dvs.

6. Sunteti redirectionat catre diferite site-uri web.

Daca browserul dvs. va tine in continuare pe site-uri diferite, este timpul sa fiti atent. Acelasi lucru este valabil si pentru situatiile in care introduceti ceva intr-un motor de cautare si in loc de paginile Google, mergeti la o alta pagina pe care nu o cunoasteti. Daca vedeti ferestre pop-up prea des, semnaleaza si o spargere.

7. Imprimanta nu functioneaza corect.

Semnele de atac informatic influenteaza nu numai calculatorul, ci si imprimanta. De exemplu, atunci cand refuza sa imprime sau cand imprima ceva ce nu voiai sa faca.

8. Cursorul se misca singur.

Daca observati ca cursorul dvs. se misca singur si scoate in evidenta ceva, calculatorul dvs. a fost cu siguranta spart.

9. In tabloul de bord apar noi pictograme.

Cand lansati browserul si observati noi pictograme pe tabloul de bord, acesta ar putea fi un semn al infiltrarii unui cod periculos in calculatorul dvs.

10. Numarul dvs. de prieteni a crescut.

Daca observati ca aveti brusc mai multi prieteni in retelele dvs. sociale, pe care nu iiĀ cunoasteti si nu va amintiti ca i-ati adaugat, inseamna ca contul dvs. a fost spart si este folosit pentru a trimite spam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>