documetare

6 documentare fascinante care iti vor schimba perceptia despre viata

Documentarele nu aduc mari averi celor care le fac. Ele nu sunt privite nici pentru efectele speciale extravagante, nici pentru performantele uimitoare. Cu toate acestea, ele sunt iubite si apreciate pentru abilitatea lor de a va atrage atentia cu vivacitatea, relevanta si veridicitatea lor.

Am pregatit o lista cu 5 astfel de documentare, despre care credem ca au puterea de a va schimba perspectiva asupra lumii odata pentru totdeauna.

Exit Through the Gift Shop

Nu ati urmarit documentare de un timp? Nu-ti amintesti de ultima oara cand te-ai gandit la arta? Nu “intelegeti” arta moderna? Va intrebati cine este interesat de ea? Banksy va fi ghidul vostru.

Home

Filmul descrie cat de uimitor de frumos este planeta noastra. Aceasta arata devastarea ingrozitoare cauzata de activitatile umane. Pamantul sufera de ranile provocate de productia industriala, de razboaie si dezastre ecologice. “Acasa” este o descriere a modului in care problemele Pamantului sunt toate interconectate. Ne spune adevarul urat despre situatia reala din lumea noastra. Acesta ar putea fi motivul pentru care filmul a fost interzis in 36 de tari.

Fed Up

Este timpul sa ajungeti la adevarul despre mancare. Ceea ce mancam astazi este absolut diferit de ceea ce mancau stramosii nostri. Veti vedea adevarul neplacut despre obezitate, sanatate proasta si motivul pentru care generatia anterioara a trait o viata mai lunga. “Fed Up” va va schimba atitudinea fata de alimente pentru totdeauna.

Zeitgeist

“Zeitgeist” nu este doar un alt documentar cu o poveste extraordinara de spus. Este un nou fel de film revolutionar, care poate nu va schimba perceptia lumii, dar cu siguranta va va face sa va intrebati. Filmul ridica problema controlului masiv impus de religie, politica, mass-media si finante. Cu alte cuvinte, spune adevarul cel mai incomod.

Are We Alone: NASA’s Unexplained Files

Acest documentar incorporeaza fotografii si instantanee unice din arhivele proprii ale NASA. Ei vor raspunde sau cel putin ne vor aduce un pic mai aproape de acea intrebare vesnica daca suntem sau nu singuri in univers.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>